Ach zalig man..........

TerSpegelt ligt in de Acht Zaligheden, een mooi gebied met veel bezienswaardigheden. Zeker de moeite waard van het bezoeken en bekijken zijn de kleinere bestemmingen voor een dagje uit. Vaak word je ontvangen door de gastvrije Brabantse ondernemer, die alles kan vertellen over de streek en de historie.

Kaasboerderij De Ruurhoeve

Even genieten van de rust op het platteland, de koeien en kalfjes bewonderen. Op het boerenterras even bijkomen onder het genot van (h)eerlijke streekproducten! Voel je de kriebels.......  Deze kaasboerderij kun je bezichtigen met een groep op afspraak maar ook individueel tijdens de openingstijden van de landwinkel.

kaasboerderij-de-ruurhoeve- internet - Visitbrabant.jpeg
Bij de Neut - Internet - Visitbrabant.jpg

Bij De Neut Westerhoven

Dit kindervriendelijk restaurant met binnenspeeltuin in Westerhoven is een bezoekje waard. Genieten van versgemaakte pizza’s, pasta’s en pannenkoeken en heerlijk spelen in de binnenspeeltuin met klimtorens, glijbanen en een kabelbaan.

De Smaak! Chocolade en IJs

Familiebedrijf De Smaak! Chocolade en IJs is een gezellige en vooral uitnodigende IJssalon, waar ze ook thuis zijn op het gebied van echte, ambachtelijke chocolade.

SVH Meesterijsbereider Hans Kennis is een doorgewinterde ijspassionist. Hij stopt alle liefde in elk ijsbolletje dat zij serveren. Behalve SVH Meesterijsbereider, is Hans eveneens Maestro aan de Gelato University in het Italiaanse Bologna.

De ambachtelijke chocolade wordt met de grootste zorg bereid. Ze gebruiken hiervoor enkel pure, eerlijke, en natuurlijke ingrediënten. Lekker om jezelf te verwennen, maar ook leuk om als cadeau te geven.

MME_5344.jpg
Foto geiten.PNG

'T Geitenboerke

Bezoek de geitenhouderij van familie Schippers te Oerle. Naast het houden van melkgeiten is hier van alles te doen. Bij ’t Geitenboerke kun je wel allerlei geitenkazen en andere geitenmelkproducten kopen.


De Wit Schijndel

Recreatiepark TerSpegelt werkt samen met De Wit in Schijndel, een winkel waar je alles vindt op het gebied van kamperen. Niet alleen comfortabele ligstoelen maar ook haringen, bestek en borden. Plus nog 1001 andere onmisbare artikelen voor kamperen, tuin en sport.

En die scheur in je tent? Met een eigen reparatieafdeling voor tenten, luifels en grondzeilen is dat niets om je zorgen over te maken! Iedere gast krijgt bij inchecken een kortingsbon die je kan verzilveren bij De Wit in Schijndel!

Ook leuk om te weten, koop je een tent bij De Wit in Schijndel, dan ontvang je een tegoedbon voor een 50% korting op een weekend of midweek kamperen op een basis kampeerplaats (met maximaal 6 personen) bij TerSpegelt! Twee vliegen in één klap als je nog een nieuwe tent nodig hebt.

2015-05-15-luchtfoto2.jpg
Binnenplaats met put.jpg

Museum de Acht Zaligheden

Meer weten over de geschiedenis van De Kempen? Kempenmuseum de Acht Zaligheden in Eersel, gevestigd in een schitterende langgevelboerderij, laat op een interactieve wijze zien hoe het Kempische leven was tot 1950.  Ontdek de schuilkelder en kom ook genieten van de prachtige bloemen- en kruidentuin.
Bezoek aan Postel

Breng een bezoek aan het bosrijke Postel met zijn imposante abdij die al in de twaalfde eeuw opgericht werd. Hier zijn het norbertijnen die er sinds die tijd de streek ontginnen en gastvrijheid hoog in het vaandel dragen. Bezoek de abdij met zijn kaasmakerij, abdijwinkel en kruidentuin.

Voor vele mensen is het een traditie: naar Postel gaan, een wandeling maken in de natuur of de abdij bezoeken … én in de namiddag afsluiten met een ijsje, een zakje friet of een hotdog bij de Postelse frietstraat. Dat moet je een keer gedaan hebben!

Bezoek Eindhoven

Eindhoven is een stad die barst van de energie. Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven. Het bedrijf veranderde de stad in een industrieel succesverhaal. Tegenwoordig is Eindhoven een bruisende stad in transitie, een stad die barst van de creativiteit, innovatie, technologie, design en kennis.

Met een uitgebreide selectie aan hotspots, highlights, events en andere activiteiten leer je binnen no time de design hoofdstad van Nederland kennen. Kom winkelen en eten in de binnenstad, bezoek het industriële Strijp-S of duik eens één van de andere stadsdelen in. Ontdek de Eindhoven vibe, binnen én buiten de gebaande paden.

De Brabantse Kempen

Nog meer weten over de mooie omgeving, of dagjes uit in de Brabantse Kempen. De onderstaande websites helpt je nog een handje:

www.vvvdebrabantsekempen.nl

www.uitjesplaats.nl

www.gokids.nl