Ter Spegelt Receptie Teamfoto bijgesneden header

Wij maken jullie graag blij!

Milieubewust vakantie vieren

TerSpegelt heeft op het park verschillende milieuvriendelijke maatregelen genomen aan de hand van visie & missie, omdat ze een zo klein mogelijk eco footprint willen achterlaten. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonnecollectoren op alle toiletgebouwen, het gebruik van aardwarmte voor de verwarming van een toiletgebouw.

Zoek en boek

Waarom TerSpegel?

  • 5-Sterren camping
  • Milieuzorg hoog in het vaandel
  • Milieuvriendelijke maatregelen 
  • Gas, water, elektra besparen en minder afval produceren 
  • Duurzame overnachtingsmogelijkheden

Milieuzorg

Recreatiepark TerSpegelt heeft milieuzorg hoog in het vaandel staan. Aan de ene kant proberen we het milieu te sparen door minder gas, water en elektra te verbruiken en minder afval te produceren, maar aan de andere kant ook om kosten te besparen. TerSpegelt vindt het belangrijk dat voor de gast merkbaar is dat milieu en natuur voor de camping buitengewoon belangrijk zijn.

TerSpegelt heeft hierin een aantal belangrijke maatregelen genomen:
- Alle toiletgebouwen op TerSpegelt zijn voorzien van zonnecollectoren. Hiermee wordt de warm-water voorziening in de toiletgebouwen op een milieuvriendelijke manier gewaarborgd. In de winter wordt er voldoende energie gewonnen voor het vorstvrij houden van de toiletgebouwen.
- Het dak van Strandpaviljoen "De Wijde Blick" is voorzien van zonnepanelen waarmee elektriciteit wordt opgewekt.
- In het toiletgebouw bij veld 32 is gebruik gemaakt van een warmtepomp, deze benut de aardwarmte voor verwarming van het gebouw en verwarming van het water.
-De nieuwste sanitair gebouwen zijn gasloos en kennen een zero isolatie waarde. Daarnaast maakt het sanitair gebruik van een luchtwarmtepomp voor warm water en zorgt infrarood voor een directe en zuinigere manier van verwarmen.
-Nieuwe chalets kennen een zero isolatie waarde en zijn voorzien van een luchtwarmtepomp voor warm water. Daarbij zorgt infrarood ervoor dat het chalet op een duurzame manier kan worden verwarmd.
- Strandpaviljoen "De Wijde Blick" is door zijn kas-constructie ( het gebruik van veel glas) één grote winning van zonne-energie. Het overdekte strandbad wordt niet bijverwarmd, maar verwarmt zichzelf door de warmte van de zon.
-Het overdekt binnenzwembad word op een duurzame manier verwarmd aan de hand van zonne-energie, dankzij de komst van panelen.

TerSpegelt en milieu; een goede combinatie

Een opsomming van zaken op TerSpegelt voor een verantwoord milieubeleid:

- Registratie van hoeveelheden gas, elektra en water.
- Het gebruik van zoveel mogelijk energie-efficiënte verlichting op het terrein.
- Het gebruik van zoveel mogelijk schemerschakelaars op de verlichting op het terrein.
- Er zijn maatregelen op het terrein getroffen voor de gescheiden inzameling van papier, glas, groen en restafval. Waarbij de afvalinzamelaar rest afval daarna verder scheid.
- Op het terrein wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijk vervoer (elektrische golfkarretjes en service auto’s van de technische dienst).
- Alle vaste medewerkers krijgen met enige regelmaat informatie over het toepassen van milieubesparende maatregelen.
- Voor het beperken van het warmteverlies tijdens de avonduren dekken wij het overdekte zwembad af met een afdekdeken.
- De verlichting in alle toiletgebouwen is energie-efficiënt en voorzien van schemerschakelaars, dan wel bewegingsschakelaars.
- We proberen het bewustzijn van onze gasten over flora en fauna te verhogen, bij kinderen bijvoorbeeld door het aanbieden van Het Ontdekpad, in samenwerking met het IVN.
- Bij nieuwbouw of verbouw wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van duurzame circulaire materialen.
- Het nieuwste toiletgebouw op TerSpegelt is geheel voorzien van dakbedekking met planten en mossen. Op deze manier wordt een optimaal binnenklimaat bereikt op een voor het milieu niet belastende wijze.