TerSpegelt is een Holland Topcamping

De Brabantse Kempen

Recreatiepark TerSpegelt is gelegen in Eersel in het centrum van de Brabantse Kempen. De regio de Brabantse Kempen omvat het gebied ten zuidwesten van Eindhoven, inclusief de stad zelf. In het oosten grenst de Kempen aan de regio de Peel, in het westen loopt de grens ongeveer onder Tilburg.

De Kempen staat bekend om zijn bosrijke natuurgebieden en rijke historie.

Hier is men nog 'content'

Ooit gehoord van de "Acht zaligheden" en de "Contente Mens"? Deze benamingen typeren de Kempen. De zaligheden zijn oorspronkelijk ‘selligheden’, acht typisch Kempische dorpen waarvan de naam eindigt op ‘sel’: Eersel, Steensel, Duizel, Knegsel, Netersel, Hulsel, Reusel en Wintelre (dit is in goed Kempisch dialect gewoon ’Wijntersel’). Het beeldje van de ‘Contente Mens’ in Eersel is het symbool geworden voor de Kempische volksaard. De Kempenaar moest vroeger hard werken voor weinig geld.

De paden op de lanen in.....

TerSpegelt is compleet, toch zou het jammer zijn als je tijdens je verblijf niets zou meepikken van de mooie omgeving rondom de camping. De Kempen staat bekend om de schitterende natuurgebieden. Tegenovergelegen Natuurpoort TerSpegelt is hét vertrekpunt om de Brabantse Kempen te ontdekken en biedt vele wandel en fietsmogelijkheden. Bezoek een van de lokale bezienswaardigheden of ga naar een van de vele attractieparken in de buurt. 

Fietsen in de Kempen