TerSpegelt is een Holland Topcamping

Kabouterweek: 14-29 oktober

Dit jaar vindt de Kabouterweek weer plaats in de herfstvakantie, van 14 tot en met 29 oktober. Dat komt goed uit, want alle (klein)kinderen zijn dan vrij én de natuurgebieden van Staatsbosbeheer laten hun prachtige herfstkleuren zien. Tijdens de Kabouterweek, maar ook daarbuiten, ga je in de gezonde buitenlucht met je (klein)kinderen, uitgedost als kabouters, op zoek naar sporen van échte kabouters.

Ook bij Natuurpoort TerSpegelt volgen de kinderen de kabouterpaden, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat!

kabouterweek

Deelname aan de Kabouterweek

Een dagje naar de kabouters is te boeken via www.kabouterweek.nl. Ter plaatse aan de receptie zijn ook toegangskaartjes te verkrijgen natuurlijk! Kosten? €5,- per kind, volwassenen gratis!

Boek nu!

Zoek de schatkist!

Alleen tijdens de Kabouterweek (14 t/m 29 oktober) is de speurtocht nóg spannender dan buiten de herfstvakantie: er is langs het kabouterpad een schatkistje verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer. Aanmelden voor deze winactie kan bij de receptie.

kabouterpad

Wat is het kabouterpad?

Tijdens de Kabouterweek, maar ook daarbuiten, kun je met de (klein)kinderen speuren naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, verkleed als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en rood geschminkte wangen. Na afloop mogen ze de muts houden en krijgen ze een leuk aandenken aan het kabouteravontuur.